Ce ma fac? Bag benzina sau nu bag?

Am început să primesc din ce în ce mai multe mailuri despre campania de boicotare a furnizorilor de benzină. Sunt oarecum în dubiu şi am şi o problemă, dar despre asta mai târziu.

Sunt în dubiu fiindcă boicotul a început să ţintească un singur brand: OMV – Petrom. Nu-mi pare corect, chiar dacă există o oarecare logică în spatele strategiei. Plus că pe logica „ne concentrăm pe unu ca să îl forţăm să scadă preţurile” ar fi mai oportun şi mai fezabil ca demersul să vizeze un furnizor mai puţin stabil şi mai uşor de clătinat decât cel mai mare distribuitor de carburant din România.

Dar ajung acum la problema mea: fără să fac eforturi mari de a evita să alimentez, am evitat totuşi staţia de benzină şi am rezistat cât am putut, dar se pare că mai am benzină în rezervor cât pentru vreo 5 kilometri. Şi acum ce mă fac? Nu m-ar deranja să dau din buzunar şi să nu folosesc cardul Petrom pe care îl am de la birou, dar nu am voie. Să las maşina acasă nu pot, pentru că doar cu maşina de birou pot parca în garajul companiei. Să vin cu transportul în comun e complicat, distanţa e mică dar nu merge nimic direct, trebuie să schimb 2 ratb-uri şi un metrou între ele. Să iau taxiul ar fi fezabil, dar de unde ştiu că taxiul ăla nu alimentează exact de la Petrom şi atunci nu am făcut nicio şmecherie. Ei bine, în final, asta e, doar dacă nu-mi dă cineva o idee mai bună. Sper să nu fie protestatari la Petrom-ul la care voi alimenta şi să arunce în mine cu ouă…

O a doua parte a problemei este spălatul maşinii. O pot spăla la Petrom? Nu de alta dar se aplică aceleaşi principii de mai sus. Ce-i drept asta o pot plăti din buzunar, chiar dacă am card Petrom… mă mai gândesc.

Ce spun alţii pe acelaşi subiect?

Dan are câteva idei în plus, unele bune altele deloc bune, părerea mea. De citit!

Adina Olivia Huţanu nu vine cu nimic nou. De sărit!

Un site de protest targetat face o revistă a presei. Merge citit pentru referinţe.

Badea înjură şi pe subiectul ăsta cum înjură inutil pe orice subiect. N-am putut citi mai mult de o frază!

Cabral faca analiză pe text. Simpatic, dar are o scăpare: se ia de alţii că scriu aiurea, dar nici el nu foloseşte diacriticele. Lupul moralist, dar merită citit în lipsă de altceva mai funny.

Zoso nu spune nimic, doar citează, dar la numărul lui de cititori şi de comentarii, cam acolo se află şi informaţia, el doar dă tonul. De citit ce spun comentatorii, dar de luat cu un pic de sare…

Alte menţiuni aici şi aici.

No Comments

Lasă un răspuns